mamaplus

Profiterol cu îngheţată şi glazură de ciocolată şi espresso

-
//
28.06.2019

Vrei să încerci o rețetă răcoritoare de prăjitură de vară? Aceasta este alegerea potrivită.

mamaplus

Ingrediente:

50g unt, tăiat în cubulețe;
60g făină;
2 ouă mari bătute;
înghețată.

Pentru sosul de ciocolată:

200g ciocolată neagră;
2 lingurițe de espresso.

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 200 de grade. Topește untul în 150 ml de apă într-o tigaie până când începe să fiarbă, apoi ia de pe foc. Adaugă făina și bate cu un mixer electric până când obții o cocă moale. Adaugă ouăle,  bătând de fiecare dată. Vei obține un amestec lucios. Pune linguri de amestec la distanța de 5 cm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.

Coace timp de 15 min. sau până când cojile de profiterol sunt aurii. Scoate din cutor și crestează baza fiecărei gogoșele cu o furculiță. Redu temperatura la 160 de grade și coace pentru încă 5 min. Scoate de la cuptor!

După ce s-au răcit complet, umple fiecare profiterol cu înghețată, apoi mută-le în frigider până când ești gata să le folosești.

Pentru sos, topește ciocolata neagră cu 175 ml de apă și cafeaua și adaugă peste profiterol.

Sursa