Vrei să încerci o rețetă răcoritoare de prăjitură de vară? Aceasta este alegerea potrivită.
Ingrediente:
50g unt, tăiat în cubulețe;
60g făină;
2 ouă mari bătute;
înghețată.
Pentru sosul de ciocolată:
200g ciocolată neagră;
2 lingurițe de espresso.
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200 de grade. Topește untul în 150 ml de apă într-o tigaie până când începe să fiarbă, apoi ia de pe foc. Adaugă făina și bate cu un mixer electric până când obții o cocă moale. Adaugă ouăle, bătând de fiecare dată. Vei obține un amestec lucios. Pune linguri de amestec la distanța de 5 cm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.
Coace timp de 15 min. sau până când cojile de profiterol sunt aurii. Scoate din cutor și crestează baza fiecărei gogoșele cu o furculiță. Redu temperatura la 160 de grade și coace pentru încă 5 min. Scoate de la cuptor!
După ce s-au răcit complet, umple fiecare profiterol cu înghețată, apoi mută-le în frigider până când ești gata să le folosești.
Pentru sos, topește ciocolata neagră cu 175 ml de apă și cafeaua și adaugă peste profiterol.