Vremea bună și vacanța echivalează cu momente de distracție maximă pentru copii, dar apar și unele dezavantaje ale acestei perioade călduroase, cum ar fi arsurile solare, ciupercile sau mușcăturile de insecte.

mamaplus

Ciupiturile de țânțari sunt normale în timpul verii și, chiar dacă nu reprezintă un pericol pentru sănătate, acestea sunt foarte enervante. Într-o oarecare măsură, poți evita acele mușcături de țânțari și există și câteva trucuri pentru a le preveni.

6 trucuri pentru a evita mușcăturile de țânțari la copii

1. Ține copilul departe de zonele în care țânțarii se adună și mai ales dimineața și seara. Este prima recomandare pentru a evita înțeparea și reacțiile alergice ale copiilor.

2. Îmbrăcamintea este un factor cheie în prevenirea mușcăturilor de țânțari. Este recomandat să se utilizeze haine de culoare deschisă și, ori de câte ori este posibil, să se folosească o bluză cu mânecă lungă și pantaloni lungi, pentru a avea cea mai mare parte de piele acoperită.

3. Pune ghivece cu busuioc la ferestrele casei pentru a împiedica intrarea țânțarilor. Iar dacă lipești câteva frunze pe corpul copilului ții țânțarii la distanță.

4. Evită să speli copilul cu săpunuri i geluri cu miros intens și uită de parfum, deoarece aceste mirosuri atrag țânțarii și alte insecte.

5. Produsele chimice pot provoca alergii unor copii, de aceea este bine să alegi și produse naturale cum ar fi rozmarinul sau citronela.

6. Țânțarii mușcă pe baza mirosului corpului, astfel încât hrana influențează mult atunci când vine vorba de a atrage mai mulți sau mai puțini țânțari. Vitamina B1 sau usturoiul previn mușcăturile de țânțari.

mamaplus

Ce trebuie făcut în cazul mușcăturii de țânțari

În ciuda acestor măsuri preventive, este practic imposibil să se evite mușcătura oricărei insecte. De asemenea, nu este vorba să ții copilul închis în timpul verii pentru că este ceva normal ca aceste lucruri să se întâmple. Mușcăturile de țânțari nu reprezintă un pericol decât în zonele tropicale pentru că cel mic se poate contamina cu anumite boli, iar în acest caz cel mai bine este să fie tratat de un pediatru. Dar trebuie să ai grijă ca micuțul să nu provoace vreo infecție, atingând sau scărpinându-se des.

Cum se tratează mușcăturile de țânțari

  • aplicarea unui prosop rece sau pulverizarea unui spray pe bază de apă termală;
  • aloe vera aplicată direct pe mușcătură. Este unul din cele mai bune analgezice pentru mâncărime;
  • dacă în jurul mușcăturii se umflă zona sau se înroșește, trebuie să mergi la doctor.

Sursa: copilul.ro