Cartofi noi cu unt şi mărar – gustoși, rapid și ușor de făcut. Fie că îi servești pe post de garnitură sau mâncare de sine stătătoare, trebuie să faci măcar o dată, în acest sezon, această rețetă delicioasă și sănătoasă!
- Timp de preparare: 25 min.
- Timp de gătire: 20 min.
- Gata în: 45 min.
Ingrediente
- 500 g cartofi noi;
- 70-80 g unt proaspăt;
- 1 legătură de mărar;
- câteva fire de pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare
Alege cartofi noi cât mai mici, pune-i 5 minute într‑un castron cu apă călduţă. Curăţă-i. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. Spală-i şi lasă-i la scurs pe un şervet absorbant.
Pune-i într-o oală cu apă şi o jumătate de linguriţă de sare. Lasă-i la fiert doar pe jumătate, 15-20 de minute. Scurge de apa în care au fiert şi răstoarnă-i într‑o tavă pentru copt. Adaugă untul cubuleţe şi presară piper. Amestecă uşor cu o lingură de lemn să se acopere toţi cartofii cu un strat de unt.
Pune-i în cuptorul bine încins şi coace-i, până se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.
Scoate-i din cuptor şi presară imediat deasupra mărar şi pătrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon şi sos de smântână sau iaurt.