Pâinea de casă nu se compară cu cea din magazine. Așa că ți-am pregătit o rețetă simplă, din ingrediente pe care cu siguranță le ai acasă: pâine cu jumări. Aroma acesteia va fi cea mai plăcută!
Ingrediente (1 pâine)
- 1 lingură de drojdie uscată;
- 250 ml apă caldă;
- 2 linguriţe de sare;
- 600 g făină;
- 300 g jumări tăiate;
- ulei, pentru uns tava.
Mod de preparare
- Combini într-un vas apa călduţă cu drojdia şi laşi să se înmoaie 5 minute.
- Amesteci sarea cu făina, torni apa, puţin câte puţin, şi frămânţi până când aluatul nu se mai ţine de degete şi îi poţi da forma unei bile.
- Acoperi vasul cu un prosop şi îl laşi să crească cel puţin 10 ore pentru ca aromele să se amestece.
- Dai drumul la cuptor şi întinzi aluatul pe o suprafaţă unsă cu făină.
- Presari o treime din jumările tăiate şi formezi din nou o bilă din aluat.
- Întinzi aluatul şi repeţi operaţiunea până când rămâi fără jumări.
- Pui aluatul în tava unsă cu ulei şi laşi pâinea la crescut 30 de minute, după care o dai la cuptor până se rumeneşte.