Poți oricând să-i îndulcești pe cei dragi cu acest cheesecake cu ciocolată, care este extrem de delicios. Iată cum poți să pregătești cu ușurință acest desert.
Ingrediente pentru cheesecake cu ciocolată:
Pentru blat:
- 300 g biscuiți oreo cu ciocolată;
- 6 linguri unt, topit.
Pentru cremă:
- 300 g ciocolată, topită;
- 250 g cremă de brânză;
- 250 g zahăr;
- 30 g pudră de cacao;
- 4 ouă.
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată;
- 200 g smântână pentru frișcă;
- 1 lingură zahăr;
- ciocolată rasă, după gust.
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Mărunțești bine biscuiții și îi macini sau îi dai la blender. Amesteci cu untul. Pui compoziția într-o tavă rotundă unsă cu puțin unt, presând-o ușor cu degetele. Dai la cuptor 5 minute. Lași să se răcească complet.
Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu zahărul și pudra de cacao până la omogenizare. Încorporezi ouăle și ciocolata. Torni în tavă. Dai la cuptor aproximativ 1 oră. Lași la răcit la temperatura camerei. Scoți din tavă cu grijă, acoperi cu folie și dai la rece peste noapte.
Pentru glazură, topești ciocolata pe baie de aburi. Combini cu smântâna și zahărul până la omogenizare. Torni peste prăjitură. Decorezi cu ciocolată rasă.