Vara este sezonul cireşelor și vișinelor! Dacă ai de gând să faci compot, dulceaţă sau chiar prăjitură cu aceste fructe, atunci trebuie să ai grijă să le scoți sâmburii. Oricât ar fi de migăloasă această muncă, există trucuri eficiente care-ți pot fi de mare ajutor. Mai jos vă prezentăm câteva trucuri pentru a scoate sâmburii rapid și fără mari bătăi de cap.
O sticlă și un băț
Veți fi uimiți cum cu o sticlă şi un băţ sunt suficiente pentru a scoate sâmburele de la vișine. Sticla trebuie să fie una cu gura normală. Îţi recomandăm să foloseşti o sticlă de bere. În ceea ce priveşte băţul, unul precum cel de la restaurantele chinezeşti e perfect. Dacă ai la îndemână un pai din sticlă, îl poţi folosi cu încredere.
Puneți cireşele, una câte una, cu codiţa în jos, pe gura sticlei şi împingeți apoi sâmburele folosind băţul. Astfel, sâmburii vor ajunge pe fundul sticlei, în timp ce fructele vor fi numai bune de folosit în preparate delicioase.
Presă pentru usturoi
Este simplu să folosești aparate gândite special pentru scoaterea sâmburilor. Există prese de usturoi care au o gaură special făcută pentru vișine și cireșe.
Scobitoare sau agrafă de păr
Introduceți instrumentele de mai sus în cireașă și mișcați-l în jurul sâmburelui. Cât ai clipi, sâmburele este scos, iar cireșele vor rămâne suculente și gustoase. Nu vă demoralizați dacă nu vă iese perfect din prima dată - cu puțină practică, veți căpăta mai multă dexteritate.
Ac de siguranță sau agrafă de hârtie
Pentru o dulceață mai puțin pretențioasă, dar care trebuie să arate bine în borcan, scoateți sâmburii cu acul de siguranță sau cu agrafa de hârtie, după ce dezinfectați instrumentele în alcool medicinal.
Atenție! Luați în considerare că sucul de cirese este destul de dificil de curățat, așa că asigurați-vă că purtați șorț și că acoperiți masa de lucru cu hârtie sau stofă protectoare.