Pentru a crea o imagine armonioasă, care te ajută să arăţi mai tânără, trebuie să alegi coafura corectă. Pentru aceasta ţine cont de sfaturile de mai jos.
Tunsoarea
Primul pas în crearea unei coafuri corecte este tunsoarea. Pentru a arăta cu câţiva ani mai tânără, roagă coaforul să îţi facă o tunsoare stratificată, cu şuviţe care îţi încadrează faţa şi gâtul, cu linii asimetrice sau bucle.
Lungimea
Tunsorile foarte scurte se asociază cu tinereţea, de aceea femeile se tund scurt pentru a arăta mai tinere. Dar în toate trebuie să existe o limită. Părul foarte scurt accentuează atenţia pe ovalul feţei, iar cu vârsta acesta îşi pierde conturul. Este mai bine ca lungimea să varieze între bărbie şi jumătatea gâtului.
Volumul
Părul drept şi lins ne fac să arătăm mai în vârstă, de aceea optează pentru coafurile cu volum. Însă şi volumul excesiv îmbătrâneşte – nu depăşi limitele. Volumul trebuie să fie natural şi să nu se arunce în ochi. Pentru aceasta alege tunsorile stratificate, buclele ondulate, foloseşte produse pentru fixarea părului, dar nu exagera.
Cărarea
Cărarea pe mijloc adaugă vizual câţiva ani, creând o imagine prea sobră. În schimb datorită părului aranjat cu cărare oblică, ochii par mai expresivi. Experimentează: dă tot părul sau doar câteva şuviţe pe spate, fă-ţi o cărare în zigzag. Aceasta va adăuga volum coafurii şi va îndulci imaginea.
Bretonul
Bretonul întinereşte, ascunde ridurile de pe frunte şi subliniază ochii. Cea mai bună variantă sunt şuviţele bine structurate şi definite, de desime medie. Un breton drept încarcă imaginea şi scurtează vizual faţa, făcând-o mai rotundă.
Culoarea
Regula de aur este următoarea: nuanţele deschise întineresc. Însă este important să alegi acea culoare şi nuanţă care se ţi se potriveşte cel mai bine. Nu decolora părul cu mai mult de trei nuanţe faţă de culoarea naturală. Alege nuanţa în funcţie de culoarea pielii şi a ochilor. Dacă nu îţi plac schimbările radicale, încearcă să decolorezi doar câteva şuviţe. Buclele bine definite de nuanţe deschise fac pielea să străluceasă, iar imaginea devine mai dinamică.
Coafurile de zi
Şuviţele drepte şi lungi, dar şi părul strâns adaugă câţiva ani. Dacă îţi faci o coadă, lasă câteva şuviţe libere să îţi încadreze faţa şi nu strânge părul prea tare. Părul desfăcut trebuie să arate rebel şi uşor, şi nu lins. Pentru aceasta, ondulează câteva bucle. Îţi place părul drept? Pentru crearea unui „haos” stilat ai nevoie de o tunsoare asimetrică sau câteva şuviţe accentuate cu ceară.
Coafurile de seară
Atunci când te pregăteşti să mergi la teatru sau la o petrecere aniversară, renunţă la tapare, bucle încărcate cu fixativ, păr ridicat în vârful capului şi coafuri retro. Chiar şi o coafură de seară trebuie să arate natural.
Sfaturi:
- Folosirea în exces a produselor de fixare adaugă câţiva ani tuturor, atât în cazul coafurilor de zi cu zi, cât şi al celor de seară.
- Accesoriile pentru păr trebuie să fie de calitate înaltă. Spune „nu” plasticului colorat, agrafelor pentru copii şi elasticelor de catifea.
- Pentru a ondula părul, foloseşte bigudiuri mari. Evită buclele mărunte, ele se potrivesc doar tinerelor până în 30 de ani.
- Secretul principal al părului frumos este sănătatea, de aceea ocupă-te întâi de îngrijire, şi abia apoi experimentează cu tunsori şi culori.