Adăugarea prunelor uscate în borș este o decizie neobișnuită, dar destul de justificată, deoarece gustul are doar de câștigat. Un fel întâi minunat, cu note orientale picante – un adevărat festin pentru gurmanzi.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiați morcovul, varza și sfecla. Tocați ceapa. Curățați ardeiul de semințe și cotor, tăiați-l cubulețe.
2. Încălziți uleiul și puneți în cratiță ceapa și morcovul, căliți în ulei timp de 5 minute. Adăugați sfecla și înăbușiți cu capacul pus încă vreo 10-15 minute. Dacă nu vreți să folosiți ulei, puteți înăbuși legumele într-o cantitate mică de apă.
3. Adăugați ardeiul, mărarul tocat, prunele uscate și turnați apă fiartă.
4. Aduceți supa la fierbere, adăugați sare, piper și fierbeți până este gata. Serviți borșul cu ceapă verde. Dacă nu postiți sau ați renunțat doar la produsele de carne, puteți servi borșul cu smântână sau iaurt natural.