Beef Stroganoff este un fel destul de popular. Dar astăzi vom încerca să îl privim dintr-un unghi cu totul nou. În loc de carne vom folosi ciuperci, lăsând neschimbate restul de ingrediente și ideea bucatelor. Deosebit de actuală este această rețetă acum, în perioada Marelui Post.
MOD DE PREPARARE
1. Curățați cartoful. Tăiați-l cu un cuțit ascuțit pentru legume în feliuțe foarte subțiri. Spălați feliuțele de cartofi și puneți-le pe un șervețel de hârtie. Acoperiți-le cu alt șervețel și uscați-le. Prăjiți-le apoi într-o tigaie mare în care ați turnat suficient ulei, aranjându-le într-un singur strat. Când sunt gata, puneți-le pe un șervețel de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
2. Tăiați pai ciupercile și ceapa. Usturoiul tăiați-l în jumătate. Încălziți ulei în tigaie. Prăjiți ceapa la foc mare timp de 3 minute. Adăugați usturoiul, iar peste 1 minut – ciupercile și paprica. Prăjiți alte 3 minute.
3. Puneți conținutul tigăii în 2-4 ulcele mici, unse cu ulei. Turnați bulionul, amestecat cu sos Worcestershire. Puneți deasupra smântâna. Acoperiți cu capace și coaceți în cuptor, la temperatura de 200 °С timp de 8 minute.
4. Tocați pătrunjelul foarte mărunt. Dați cașcavalul prin răzătoare, amestecați-l cu pătrunjelul. Sărați și piperați. Scoateți ulcelele din cuptor, ridicați capacul și presărați pătrunjelul cu cașcaval. Nu amestecați. Dați înapoi la cuptor și coaceți încă 2-3 minute sub gril. Serviți fierbinte cu chipsurile de cartofi.