Carnea de pui este greu de gătit corect, pentru că se usucă foarte ușor. Însă rețeta pe care v-o prezentăm astăzi ne permite să evităm acest pericol. Patul neobișnuit de cartofi o va proteja împotriva suprauscării, iar rumenit frumos va servi și drept garnitură.
MOD DE PREPARARE
1. Scoateți carnea de pe os. De pe fiecare bucată de piept tăiați fileul din interior și formați a treia porție. Sărați, piperați.
2. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoare. La necesitate, scurgeți sucul în exces.
3. Adăugați, peste cartofii rași, ouăle, mărarul tocat mărunt, condimentele și amestecați bine. Împărțiți compoziția obținută în 3 părți egale.
4. Pe o tigaie încinsă bine și unsă cu ulei puneți jumătate dintr-o parte a compoziției de cartofi. Puneți deasupra pieptul de pui.
5. Puneți restul de cartofi peste carne. Cu ajutorul unei spatule îndreptați marginile, conferind produsului o formă ovală. Prăjiți bine pieptul pe ambele părți până se rumenește frumos. În timpul pregătirii, apăsați ușor compoziția de cartofi cu lopățica sau furculița.
6. După prăjire, puteți pune pieptul de pui la cuptor, să fie mai fraged. Poftă bună!