Astăzi vom pregăti o reţetă tradiţională nord-americană – chili. Aceasta nu este deloc complicată, singura problemă este să cântăriţi corect, după gustul dumneavoastră, cantitatea de piper iute în compoziţie. Chili poate fi pregătit cu diferite tipuri de carne.
MOD DE PREPARARE
1. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Prăjim în ulei până se înmoaie, aproximativ 3-5 minute.
2. Adăugăm pasta de roşii, pudra de chili, ardeii de chili tăiaţi mărunt şi scorţişoara. Prăjim, amestecând, 2 minute.
3. Adăugăm carnea tocată şi prăjim, amestecând, până carnea îşi pierde culoarea roz, aproximativ 5 minute.
4. Punem într-o cratiţă roşiile pasate cu o furculiţă, împreună cu sucul, fasolea (scurgeţi preventiv lichidul) şi 200 ml de bulion de pui. Sărăm după gust. Înăbuşim la foc mare aproximativ 5-7 minute, până sosul se îngroaşă puţin.
5. Servim, la dorinţă, cu caşcaval ras.