Rețeta acestui chec are două variante: caisele uscate pot fi înlocuite cu stafide sau afine uscate, iar portocalele – cu lămâi. Ambele sunt la fel de delicioase.
MOD DE PREPARARE
1. Pregătiți aluatul. Bateți untul cu zahărul până obțineți o consistență cremoasă. Adăugați ouăle, câte unul, bătând bine după fiecare. Presărați coaja rasă de portocale, turnați sucul, bateți încă o dată. Adăugați jumătate din făina cernută, sarea și praful de copt.
2. Omogenizați aluatul. Turnați laptele, amestecați. Adăugați făina rămasă și frământați aluatul.
3. Tăiați mărunt caisele uscate și adăugați-le în aluat. Frământați iarăși.
4. Turnați aluatul în două forme unse cu unt sau așternute cu pergament (2 forme de 18*9 cm). Încălziți cuptorul la 180 de grade, dați checul la cuptor și coaceți până este gata, aproximativ 35 de minute.
Răciți, tăiați și savurați!