Dovleacul este nu doar gustos şi folositor, el este şi absolut universal în calitate de ingredient de bază sau ajutător pentru cele mai diverse bucate: supe şi garnituri, salate, deserturi şi chiar băuturi. Astăzi vom combina dovleacul cu carnea!
MOD DE PREPARARE
1. Puneţi ciupercile într-un bol, turnaţi 1,5 pahare de apă fierbinte şi lăsaţi pentru 30 de minute. 2. Spălaţi puiul, uscaţi-l cu şerveţele de hârtie, tăiaţi în 8 părţi, îndepărtaţi pielea. Tăiaţi lămâia în jumătate şi frecaţi cu ea bucăţile de carne. 3. Într-o tigaie mare încălziţi uleiul şi prăjiţi puiul la foc iute în decurs de 10-12 minute, până se rumeneşte frumos. Mutaţi carnea într-o cratiţă adâncă. 4. Curăţaţi dovleacul, îndepărtaţi seminţele, tăiaţi miezul în cubuleţe cu latura de 2 cm. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa. Scurgeţi şi strecuraţi apa din ciuperci, lăsaţi să se usuce şi tăiaţi-le bucăţele mici. 5. Încălziţi într-o tigaie adâncă puţin ulei, adăugaţi ceapa şi prăjiţi, amestecând, timp de 3 minute. Adăugaţi ciupercile şi dovleacul. Gătiţi 10 minute, amestecând continuu. Săraţi şi piperați. Turnaţi frişca şi 4 linguri de decoct de ciuperci. Gătiţi la foc mediu, fără capac, în decurs de încă 10 minute. 6. Încălziţi cuptorul la 180 °С. Turnaţi compoziţia de frişcă în cratiţa cu carne, amestecaţi şi daţi la cuptor pentru 40 de minute. Clătiţi mărarul, mărunţiţi-l şi presăraţi-l peste carne. Poftă bună!