Pui în vin alb în stil thailandez

Pui în vin alb în stil thailandez

-
//
26.09.2016

În această rețetă modul francez de pregătire a puiului în vin alb este îmbogățit cu tehnici gastronomice thailandeze. De aici vine diversitatea mirodeniilor și ierburilor aromatice folosite. În plus, fiecare bucătar are dreptul, luând această rețetă drept bază, să o îmbogățească în funcție de propriile preferințe culinare.

Pui în vin alb în stil thailandez

MOD DE PREPARARE

1. Pregătim puiul, îl tranșăm, lăsând fără atenție osul pieptului și coastele. Punem carnea într-un bol. Astfel, în același vas avem două tipuri de carne – roșie și albă. Deschidem o sticlă de vin alb sec și o turnăm pe toată în bolul în care am pus carnea. Tăiem rondele doar partea cea mai fină (albă) a prazului și o adăugăm în bol. Similar tăiem ceapa roșie, tulpina de țelină. Mai adăugăm boabele de piper, frunza de dafin și sărăm. Aceasta este rețeta franțuzească de pregătire a puiului în vin alb.

Pui în vin alb în stil thailandez

2. Acum vom încerca să îmbogățim reţeta cu influențe asiatice, și anume din bucătăria thailandeză. Direct în bol radem ghimbirul proaspăt, adăugăm usturoiul tocat, pasta verde de curry, condimentăm cu piper negru măcinat. Este bine să adăugăm și iarbă de lămâie – acest ingredient nu este obligatoriu, dar preferabil, deoarece conferă cărnii o notă deosebită. Amestecăm bine și lăsăm bolul în frigider pentru o noapte sau cel puțin pentru 2 ore.

Pui în vin alb în stil thailandez

3. Scoatem puiul marinat din frigider, îl turnăm împreună cu marinada într-un ceaun sau într-o tigaie cu fundul gros și îl punem la foc. După ce începe să fiarbă, facem focul mai mic și înăbușim timp de o oră și jumătate. Avem grijă ca lichidul să nu se evapore.

Pui în vin alb în stil thailandez

4. Când este gata, adăugăm frunzele proaspete de coriandru și busuioc și servim. Ca garnitură putem folosi orez fiert, care va îmbiba sosul exotic, căpătând gust și expresivitate.

Pui în vin alb în stil thailandez

Sursa