Acest chec pe bază de griş poate fi numit desert vegetarian. El este potrivit pentru o gustare, la prânz sau chiar pentru masa de sărbătoare.
MOD DE PREPARARE
1. Dezgheţaţi în prealabil fructele. Presăraţi afinele cu 2 linguri de zahăr. Turnaţi apă peste griş şi amestecaţi cu zahărul rămas. Lăsaţi să se umfle pentru 2-3 ore sau pentru toată noaptea.
2. La grişul umflat adăugaţi uleiul şi amestecaţi.
3. Amestecaţi făina cernută cu cacao, adăugaţi sare şi praf de copt. Spălaţi portocala şi radeţi coaja. Adăugaţi în aluat coja de portocală şi fructele conform reţetei.
4. Ungeţi forma pentru chec, presăraţi cu făină. Coaceţi la temperatura de 180 de grade timp de 50-60 de minute. Verificaţi gradul de coacere cu un beţişor de lemn.
5. Serviţi rece, presărat cu zahăr pudră.