Panna cotta este o veche rețetă italiană, un desert simplu, rapid, cu frișcă și gelatină. În traducere exactă, denumirea lui înseamnă „cremă fiartă”, dar acesta este mai degrabă un puding de cremă cu adăugarea diferitor ingrediente. De regulă, în panna cotta se adaugă fructe sau fructe de pădure.
MOD DE PREPARARE
1. Turnați laptele peste gelatină și lăsați 5 minute. Scoateți vișina din frigider și dezghețați-o la temperatura camerei. Fructele proaspăt congelate, dacă nu sunt destinate pentru decor, nu trebuie dezghețate de tot. Atunci când vișinele sunt un pic congelate, este mai ușor să lucrezi cu ele.
2. Turnați frișca în cratiță, adăugați zahărul simplu și cel vanilat, fâșia de coajă de lămâie și scorțișoara. Puneți la foc mare și aduceți la fierbere. Reduceți focul și fierbeți, amestecând, 5 minute. Adăugați gelatina umflată în lapte, încălziți 2-3 minute, amestecând continuu, până gelatina se topește de tot (nu fierbeți!). Scoateți și aruncați coaja de lămâie.
3. Puneți un bol într-un vas mai mare, plin cu apă foarte rece. Turnați compoziția și bateți în decurs de 10-12 minute, până se îngroașă.
4. Luați de pe baia de gheață, turnați în forme sub formă de inimioară și dați la frigider pentru 4 ore.
5. Pregătiți sosul. Îndepărtați sâmburii vișinelor și striviți-le, printr-o sită, într-o crăticioară.
6. Adăugați gemul de coacăză neagră, făina de porumb și amestecați. Aduceți la fierbere la foc mediu și fierbeți 1 minut. Răciți și dați la frigider. Scoateți inimioarele gata din formă: treceți cu un cuțit ascuțit pe marginea formei, apoi loviți peste fundul acesteia și răsturnați panna cotta pe o farfurie de desert. Stropiți cu sos.