Tocăniță de post cu fasole și ciuperci

Tocăniță de post cu fasole și ciuperci

-
//
19.04.2016

Dacă sunteți în căutarea unor feluri de mâncare de post gustoase și consistente pentru prânz sau cină, încercați această rețetă de tocăniță cu fasole și ciuperci, foarte apetisantă și ușor de preparat. Tocănițele de legume sunt destul de ofertante chiar și pentru cei mai experimentați bucătari, deoarece permit o mulțime de variante și combinații. Este suficient să adăugăm sau să scoatem o legumă, să presărăm un anumit condiment și gustul tocăniței se schimbă radical. Nu avem nevoie decât de imaginație și cât mai multă inspirație! 

Tocăniță de post cu fasole și ciuperci

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți fasolea până este gata, iar dacă folosiți fasole roșii conservate, pur și simplu scurgeți apa.

2. Tocați mărunt ceapa curățată. Șampinioanele tăiați-le bucăți mari, iar roșiile cherry – în jumătate.

3. Sotați ceapa în ulei de măsline aproximativ 5-7 minute, până se înmoaie, fără a o rumeni.

4. Adăugați ciupercile, prăjiți alte 3 minute, puneți crenguțele de cimbru și presărați ciupercile albe (acestea trebuie măcinate în prealabil în râșnița de cafea sau cu blenderul), înăbușiți încă 3 minute, adăugați fasolea și roșiile, amestecați și lăsați pe foc încă 2-3 minute.

5. Condimentați tocănița cu sare și piper, îndepărtați crenguțele de cimbru, amestecați și serviți fierbinte. Poftă mare! 

Tocăniță de post cu fasole și ciuperci

Sursa