Pateurile de post cu cartofi se pregătesc destul de simplu şi rapid. Încercaţi!
Mod de preparare
Dezgheţaţi din timp aluatul şi lăsaţi-l să se apropie de temperatura camerei. Încălziţi cuptorul la 180 °С.
Fierbeţi cartofii cu coajă în apă sărată până se înmoaie, clătiţi-i cu apă rece, răciţi. Curăţaţi cartofii şi daţi-i prin răzătoare.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi ceapa în ulei la foc mediu până capătă o culoare aurie, aproximativ 10 minute. Adăugaţi condimentele şi piperul negru, amestecaţi.
Puneţi într-o cană frunzele de ceai şi turnaţi aproximativ 80 ml de apă clocotindă, lăsaţi să se infuzeze şi strecuraţi. Folosiţi această esenţă de ceai pentru a unge copturile de post (în schimbul oului sau untului).
Împărţiţi aluatul în 12 părţi egale, întindeţi cu sucitorul până obţineţi nişte turtiţe. În mijlocul fiecărei turtiţe puneţi câte o lingură mare de umplutură, lipiţi marginile.
Aranjaţi pateurile pe tavă cu marginea lipită în jos, la distanţă de 1,5 cm unul de altul şi ungeţi-i cu esenţa de ceai. Lăsaţi să se odihnească 15 minute. Coaceţi la mijlocul cuptorului aproximativ 20 de minute. Serviţi fierbinţi sau reci.