Pateuri de post cu cartofi

Pateuri de post cu cartofi

-
//
23.03.2016

Pateurile de post cu cartofi se pregătesc destul de simplu şi rapid. Încercaţi! 

Pateuri de post cu cartofi

Mod de preparare

Pateuri de post cu cartofi

Dezgheţaţi din timp aluatul şi lăsaţi-l să se apropie de temperatura camerei. Încălziţi cuptorul la 180 °С.

Pateuri de post cu cartofi

Fierbeţi cartofii cu coajă în apă sărată până se înmoaie, clătiţi-i cu apă rece, răciţi. Curăţaţi cartofii şi daţi-i prin răzătoare.

Pateuri de post cu cartofi

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi ceapa în ulei la foc mediu până capătă o culoare aurie, aproximativ 10 minute. Adăugaţi condimentele şi piperul negru, amestecaţi.

Pateuri de post cu cartofi

Puneţi într-o cană frunzele de ceai şi turnaţi aproximativ 80 ml de apă clocotindă, lăsaţi să se infuzeze şi strecuraţi. Folosiţi această esenţă de ceai pentru a unge copturile de post (în schimbul oului sau untului).

Pateuri de post cu cartofi

Împărţiţi aluatul în 12 părţi egale, întindeţi cu sucitorul până obţineţi nişte turtiţe. În mijlocul fiecărei turtiţe puneţi câte o lingură mare de umplutură, lipiţi marginile. 

Pateuri de post cu cartofi

Aranjaţi pateurile pe tavă cu marginea lipită în jos, la distanţă de 1,5 cm unul de altul şi ungeţi-i cu esenţa de ceai. Lăsaţi să se odihnească 15 minute. Coaceţi la mijlocul cuptorului aproximativ 20 de minute. Serviţi fierbinţi sau reci. 

Pateuri de post cu cartofi

Sursa