Crăciuneii sunt copturile tradiționale, care se găseau și pe mesele străbunicilor noștri. Anume mirosul lor aduc în fiecare casă atmosfera Crăciunului. Îți propunem o rețetă de crăciunei puhavi și frumos rumeniți, care vor fi desertul perfect pe masa de sărbătoare.
Mod de preparare:
- Drojdia se mărunțește, adăugăm zahăr și puțin lapte. Lăsăm la cald puțin până se ridică compoziția. Apoi adăugăm chefirul, făina câte puțin, sare și zahăr. Frământăm un aluat elastic și nu prea tare pe care îl lăsăm 30 de minute să crească.
- Aluatul obținut îl împărțim în 8 porții din care modelăm câte 2 suluri lungi (din fiecare). Împletim două suluri între ele și facem ușor un nod.
- Se coace în rola înfierbântată 30-35 de minute până se rumenesc ușor, îi scoatem, ungem cu gălbenuș și mai lăsăm 5 minute la copt.
Sursa: prostovkusno.md