СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ
MOD DE PREPARARE
Ziua 1: Turnați apa și iaurtul într-un bol, dizolvați drojdiile. Adăugați sarea, mierea, făina de secară și făina de grâu. Amestecați bine, puneți aluatul în bol, iar bolul – în frigider.
Ziua 2: Scoateți aluatul din frigider, muiați o lingură în apă rece, luați câte o lingură de aluat și aranjați chiflele pe o tavă. Este suficient să formați chiflele cu lingura (sau cu mâna), fără a acorda o atenție prea mare formei lor. Aluatul trebuie să vă ajungă pentru aproximativ 12 chifle. Lăsați-le la temperatura camerei pentru aproximativ o oră. Chiflele vor arăta mai apetisant dacă le ungeți cu ou. Coaceți la temperatura de 225 ºС aproximativ 15 minute. Chiflele pot fi servite la dejun cu dulceață și ciocolată neagră topită sau la prânz ori cină cu salată, mousse de ton pregătit în casă, castraveți și roșii. Sau le puteți lua la serviciu, ca o gustare.