Chiflele cu stafide sunt o produs clasic. Iar combinația cu ciocolată și glazură transformă aceste copturi într-o adevărată sărbătoare. După această rețetă puteți coace și babe cu rom, dacă adăugați puțin sirop de rom.
MOD DE PREPARARE
- Turnați lichiorul peste stafide, lăsați pentru 2 ore.
- Amestecați făina, zahărul, sarea, amidonul, drojdia. Adăugați laptele cald, 0,5 pahare de apă și untul tăiat bucăți. Frământați, transferați într-un vas, acoperiți și lăsați pentru 1 oră.
- Frământați aluatul. Adăugați ciocolata mărunțită și stafidele. Formați chifluțe sferice, aranjați-le pe o tavă acoperită cu staniol, la distanță de 2 cm una de alta. Lăsați să se odihnească 1 oră. Ungeți cu lapte și coaceți 20-25 min. la temperatura de 180 °С.
- Pentru glazură omogenizați zahărul pudră și albușul. Răciți chiflele și acoperiți-le cu glazură.