Rulade cu brânză și cașcaval

Rulade cu brânză și cașcaval

-
//
22.01.2016

Rulade cu brânză și cașcaval

MOD DE PREPARARE

  1. Amestecați brânza, iaurtul, zahărul și extractul de vanilie. Adăugați făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea, frământați până obțineți un aluat moale. Aluatul poate fi făcut și în aparatul de frământat. Transferați aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu puțină făină, și frământați de 4-5 ori. Tocați mărunt nucile și amestecați-le cu zahărul și scorțișoara.
  2. Încălziți cuptorul până la 200 °С. Întindeți aluatul formând un dreptunghi cu dimensiunile de 30x40 cm. Topiți untul și ungeți suprafața aluatului cu ajutorul unei periuțe, lăsând o margine de 1 cm. Presărați cu amestecul de nuci și formați rulada, pe latura lungă a dreptunghiului.
  3. Îmbinați marginile și tăiați rulada în 12 bucăți. Aranjați bucățile pe o formă rotundă cu diametrul de 24-26 cm, unsă cu unt. Coaceți 20-25 min., până se rumenesc. Lăsați 5 min. să se răcească, apoi mutați-le pe o farfurie.
  4. Topiți mierea împreună cu zahărul, adăugați extractul de vanilie și stropiți bucățile de ruladă. Serviți calde. 

Rulade cu brânză și cașcaval

Sursa