Pateuri cu umplutură din ouă și ceapă verde

Pateuri cu umplutură din ouă și ceapă verde

-
//
11.01.2016

Pateuri cu umplutură din ouă și ceapă verde

MOD DE PREPARARE

1. Încorporați în făina cernută sarea, zahărul și bicarbonatul. Amestecați ingredientele, turnând treptat chefirul. Adăugați uleiul și frământați un aluat moale și neted. Acoperiți aluatul cu o peliculă alimentară și lăsați 30 de minute să se odihnească la temperatura camerei.

2. Pregătiți umplutura: tocați mărunt ceapa verde, sărați. Adăugați ouăle tăiate mărunt, amestecați. Puneți aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină, rulați și tăiați bucăți de mărimea unor prune mari. Formați bile, presărați-le cu făină și acoperiți-le cu peliculă alimentară ca să nu se usuce.

3. Puneți pe suprafața de lucru presărată cu făină o bucățică de aluat, formați o turtiță, în mijlocul căreia adăugați 1-2 lingurițe de umplutură. Îmbinați bine marginile și aranjați pateurile pe o tavă presărată cu făină.

4. Încălziți într-o tigaie adâncă uleiul până la începe să iasă puțin fum, reduceți focul. Aranjați pateurile în tigaie și prăjiți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte la foc mic, având grijă să nu se ardă. Puneți pateurile gata pe un șervețel de hârtie, pentru a îndepărta surplusul de grăsime.

Pateuri cu umplutură din ouă și ceapă verde

Sfat

Pateurile ies deosebit de pufoase dacă, înainte de pregătirea aluatului, chefirul este scos din frigider și lăsat pentru 2-3 ore la temperatura camerei.

Sursa