MOD DE PREPARARE
- Spălați bine pătrunjelul, uscați-l. Puneți-l în blender, adăugați 3 linguri de apă și mixați până obțineți un piure fin.
- Cerneți făina într-un bol, adăugați sarea, oul, apa rămasă pireul de pătrunjel. Frământați aluatul, acoperiți cu un prosop umed și lăsați pentru 30 de minute.
- Puneți la fiert apă într-o cratiță, sărați. Când începe să fiarbă, adăugați fileul de somon și fierbeți 15 min. Curățați și tocați mărunt ceapa și usturoiul. Scoateți fileul din cratiță, lăsați să se răcească puțin, mărunțiți cu o furculiță. Adăugați ceapa, usturoiul și sucul de lămâie. Condimentați cu sare și piper, omogenizați.
- Împărțiți aluatul în două părți. Întindeți o bucată pe suprafața de lucru presărată cu făină până obțineți o foaie subțire. Împărțiți imaginar foaia de aluat în jumătate. Puneți pe prima jumătate câte 1 linguriță de umplutură la o distanță de aproximativ 3-3,5 cm.
- Acoperiți cu jumătatea rămasă. Lipiți marginile.
- Cu ajutorul unui pahar nu prea mare, decupați pelmenii. Aranjați-i pe o tavă presărată cu făină și dați-i la frigider. Întindeți a doua bucată de aluat, repetați procedura. Fierbeți conform rețetei de bază.