mamaplus

O mămică din Chișinău creează bijuterii exclusive pentru femei

-
//
06.03.2018

Toate femeile adoră bijuetriile! Cu sclipici, paiete, pietre sau mărgele, bijuteriile potrivite pot accentua frumusețea și personalitatea fiecărei femei. Tânăra mămică Mirabella Munteanu știe bine acest lucru și creează cele mai unice și stilate bijuterii pentru dame. Pasiunea sa pentru frumos a fost transformată într-un brand de accesorii handmade, iar acum clientele Mirabellei stau în rând după o nouă achiziție sclipitoare.

O mămică din Chișinău creează bijuterii exclusive pentru femei

 Cum ți-a venit ideea să creezi accesorii și bijuterii pentru femei?

Ideea de a crea accesorii mi-a venit spontan, când apăruse în trend gulerașe decorate cu diverse mărgele, paiete, pietre. Atunci am decis să încerc să-mi fac și eu unul, ca sa fie mai deosebit. Clar că la început nici nu știam ce stofe sau materiale să folosesc, fiind că, sincer, niciodată nu mi-a plăcut să cos și nici nu am fost interesată de acest domeniu. Cu toate acestea, sunt o persoană artistică, în copilarie am făcut Școala de arte plastice și la universitate am absolvit Facultatea de Urbanism și Arhitectura, așa că imaginație, cu siguranță, aveam. Am făcut primul guleraș, după care mi s-a dat pe gust această activitate și am mai făcut câteva. După ce le-am plasat pe internet, au fost foarte multe reacții pozitive, prietenii m-au încurajat și atunci am decis că vreau să mă ocup cu asta. Așa au început să apară și primele comenzi de la persoane necunoscute.

 Care sunt preferințele moldovencelor în materie de bijuterii?

Câte persoane, atâtea și preferințe. Unele cliente preferă bijuterii mai masive și pronuntate, altele, din contra, vor ceva mai fin. Eu încerc să le împac pe toate, dar totuși îmi place să confecționez ceva mai îndrăznet, bijuterii masive!

 De unde vine inspirația?

De 5 ani fac diverse bijuterii și accesorii handmade. În acest timp m-am dezvoltat și continui să o fac. De fiecare dată vreau să inventez ceva nou, ideile vin cu fiecare lucrare realizată. Nu am primit nici o lecție cum să le fac, m-am învățat singură, inspirindu-mă și de pe internet. Uneori chiar clientele mă inspiră, dorindu-și ceva cât mai deosebit. Cel mai frecvent, muza vine pe la miez de noapte, când toți dorm, iar eu am timp pentru inspirație.

O mămică din Chișinău creează bijuterii exclusive pentru femei

 Ce fel de țesături, bisere, mărgele, pietre utilizezi?

La crearea unei bijuterii mă strădui să folosesc materiale calitative, adică cristale, mărgele din ceramică, sticlă, biser de calitate, piele naturală, dar și nu foarte scumpe, ca să aibă un preț accesibil. Sigur, am cliente care preferă să folosesc și pietre swarowski care sunt mai scumpe, fac și așa bijuterii, dar le fac doar la comandă, ca sunt mai speciale și nu fiecare și-ar putea permite să le poarte.

 Cum reușești să te dedici familiei, dar și activității pe care o dezvolți?

De când a apărut fetița în viața mea, îmi este mai greu să creez accesorii pentru că prioritar a devenit copilul meu. Îmi ia mai mult timp să fac o comamdă pentru că lucrez noaptea, dupa ce adoarme fetița. Așa că mă descurc mai greu acum cu comenzile, dar am ajutor din partea soțului sau mamei  soacre și încerc să le reușesc pe toate.

O mămică din Chișinău creează bijuterii exclusive pentru femei

 Ce sfat le-ai da mămicilor care sunt în concediu de maternitate și își doresc să înceapă o activitate nouă?

Mămicilor care vor să înceapă o activitate nouă le-aș sfătui să facă ce le place cu adevărat. Doar așa vor reuși să aibă un rezultat frumos și plin de pasiune!

Sursa: Mamaplus.MD