mamaplus

A ales să nască acasă și a povestit despre experiența sa. „Mă uit la ea și plâng când mă gândesc la tot prin ce am trecut.”

0
//
18.02.2021

Elsa Hosk este unul ditre cele mai cunoscute și apreciate modele din lume. Cu câteva zile în urmă ea a devenit mamă pentru prima dată. Ea a născut o fetiță pe care a numit-o Tuulikki Joan, în cinstea mamei sale și în cinstea soacrei sale. 

Anunțul despre nașterea micuței a fost făcut chiar de Elsa, printr-o postare pe pagina sa de Instagram, acolo unde este extrem de activă, împărtășind cu urmăritorii săi cele mai importante și frumoase evenimente din viață.
 

La puțin timp, modelul a hotărât să le povestească și despre cum a avut loc nașterea propriu-zisă. Elsa a hotărât să nască acasă, în apă pentru că, spune ea, anume într-o astfel de atmosferă se simte confortabil, dar și pentru că, din fericire, a avut o sarcină ușoară și fără complicații.

Așa că ea împreună cu iubitul ei, Tom, au găsit, din timp, o moașă de încredere.

„În New Yourk, când mergeam la medic, nu simțeam acea legătură spirituală de care aveam nevoie. De aceea, atunci când am hotărât să ne mutăm în Los Angeles, nu am mai vrut să caut un alt spital. În schimb, am găsit o moașă minunată și un specialist în hipnoză și pentru că am avut o sarcină fără riscuri, am făcut un nou plan de naștere - am hotărât să nasc natural, fără analgezice, în apă. Întotdeauna mi-a plăcut apa. De fiecare dată când eram tristă sau supărată și aveam nevoie să mă relaxez, baia era locul unde mă simțeam bine.”, a scris îngerașul „Victoria's Secret”.

Timp de două zile, Elsa a avut contracții, dar travaliul întârzia și apară. Femeia povestește că pentru a grăbi lucrurile a încercat și plimbări pe afară, și exerciții de yoga, și acupunctură și în cele din urmă, contracțiile s-au intensificat.

Proaspăta mămică spune că, la un moment dat, s-a îndoit de corectitudinea deciziei de a naște acasă.

„Am crezut că nu va ieși niciodată. Am început să mă îndoiesc de decizia mea, de a sta acolo și de a naște astfel. Apoi mi-am amintit că nu mă pot opri, că durerea este singura soluție. Mi-am imaginat că fiecare contracție e ca un val, trebuia să respir adânc, să mă scufund în el și să-mi țin respirația până trece.”

A fost nevoie de câteva ore bune, în care Elsa încerca să respire și să-și păstreze calmul, gândindu-se că în curând își va vedea micuța. În tot acest timp, iubitul ei, Tom, îi era alături și o susținea.

„Contracțiile erau foarte puternice și cu fiecare contracție, eu îmi imaginam că micuța mea e din ce în ce mai aproape de mine.”

Deși a fost o experiență destul de grea, Elsa spune că: „Nașterea este o cunfruntare cu tine însăți, cu fricile și cu îndoielile tale. A fost cea mai groaznică durere și frică pe care am trăit-o vreodată (...) Nu mă mai gândeam la cum arăt, ce cred ceilalți despre mine sau ce este normal. Am renunțat la ego și la mândrie. Eu pur și simplu mă apropiam de copilul meu.”, povesteșe modelul.

Din fericire, în dimineaza zilei de 11 februarie, micuța Tuulikki Joan Daly a venit pe lume.

„A venit cu soarele la ora 7 dimineața, iar camera s-a transformat dintr-un film de groază într-un vis plin de lumină. În dimineața în care s-a născut, toate planetele erau în semnul ei, ea este vărsător.”

„Apoi toată lumea a plecat și am rămas doar noi: eu, Tom și Tuuli. Am adormim cu toții împreună pe patul în care ea s-a născut. Au trecut câteva zile și uneori mă uit la ea și plâng când mă gândesc la tot prin ce am trecut împreună. Simt o recunoștință pentru femeile din jurul meu, mă uit la mamele din jurul meu cu respect și admirație. Simt recunoștință pentru frumoasa profesie a moașelor și îmi dau seama că nașterea poate fi ușoară sau grea, frumoasă sau întunecată, dar povestea fiecărei femei este atât de sacră și atât de importantă.”


 

Modelul Elsa Hosk și omul de afaceri, Tom Daly, formează un cuplu din anul 2015. 

Citește și: Rutina zilnică a unei mame cu 7 copii. Marina Cârnaț „Ei mă ajută mereu să am dispoziție bună...”