Decizia autorităților de a trece la studiile în regim online i-a nemulțumit pe părinți. Aceştia au semnat chiar şi o petiție adresată Guvernului şi Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică prin care cer revizuirea hotărârii. Doar într-o singură zi, petiția a fost semnată de aproape patru mii de persoane, transmite publika.md.

Totodată, un birou de avocați a atacat în instanța de judecată hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) prin care elevii au fost obligați să învețe de la distanță. Biroul de avocați motivează atacarea în instanța de judecată a hotărârii de vineri, 26 februarie, a CNESP prin faptul că aceasta a fost luată ilegal și abuziv.

Unii părinți și elevi spun că şcoala online a afectat calitatea studiilor. Pe de altă parte, psihologii afirmă că studiile de la distanță vin la pachet cu efecte psiho-sociale, care se vor resimți în timp.

"Copiii nu trebuie să iasă din regimul zilnic. De asta, obligația părinților este să încurajeze mereu acest ritm care era înainte la şcoală. Iată de ce orele la distanță pe o perioadă mai lungă de timp pot genera probleme de ordin psihologic care ulterior se pot transforma chiar în afecțiuni de ordin medical", susține psihologul Elena Covaliov.

Reamintim că săptămâna trecută, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat un nou regim special de activitate la nivel național. Astfel, instituțiile de învățămînt vor desfășura procesul de studii în regim online până pe data de 15 martie.