mamaplus

Petiție online: Peste 1500 de părinți din Moldova cer ca elevii să meargă la școală din 1 martie

-
//
28.02.2021

Nemulțumiți de decizia CNESP, peste 1500 de  părinți au semnat o petiție online pentru ca elevii să meargă la școală de la 1 martie. Potrivit autorilor petiției, autoritățile nu au întreprins acțiunile necesare pentru a asigura condițiile necesare realizării unui proces calitativ și accesibil de învățământ la distanță. Astfel, în document este indicat sunt semnalate mai multe obiecții. 

Semnatarii susțin că elevii nu au fost asigurați cu echipamente, care le-ar permite accesul calitativ la învățământul online, aceste cheltuieli fiind considerabile sau chiar imposibile pentru un număr mare de familii.

De asemenea, în petiție este indicat faptul că profesorii au fost asigurați doar parțial cu tehnică de calcul pentru a putea organiza învățământul la distanță.

Totodată, părinții se declară indignați de faptul că în timp ce școlile urmează a fi închise, rămân deschise bisericile, localurile de alimentație publică, barurile, piețele și alte locuri publice.

Petiția este adresată președintelui CNESP, prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi și avocatului copilului Maia Bănărescu.

Reamintim că pe 16 februarie CNESP a aprobat decizia de a institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv. Aceasta din cauza agravării situației pandemice. Astfel, școlile sistează activitatea cu prezență fizică a copiilor, iar angajatorii vor modifica programul de lucru pentru muncitori. Majoritatea vor munci la distanță. La fel, persoanele care intră în R. Moldova trebuie să prezinte test negativ la COVID-19.