Unele lucruri le facem cu ochii închiși și parcă ne-am născut învățați să le facem, însă deși par lucruri banale, există cazuri în care facem greșeli în activitățile noastre, fără să ne dăm seama.

Nu alegi temperatura corectă

Hainele își vor păstra mai bine forma și culorile vii, dacă le speli la o temperatură mai scăzută. Contrar a ceea ce cred mulți, hainele vor fi la fel de curate dacă folosești apa rece sau călâie, cu condiția să ai o mașină de spălat eficientă și un detergent bun. Singurele lucruri pe care trebuie să le spălăm la temperaturi ridicate sunt prosoapele și lenjeria de pat, pentru a le dezinfecta.

Folosești prea mult detergent

Adesea, avem tendința de a pune prea mult detergent sau balsam de rufe în mașina de spălat deoarece avem impresia că astfel hainele se vor curăța mai bine. Nimic mai fals! Nu facem decât să îngreună procesul de clătire și riscăm chiar să rămânem cu particule de detergent pe haine, după ce le scoatem din mașina de spălat. Citește cu atenție indicațiile trecute pe detergentul de spălat și folosește un pahar sau o lingură specială, care să te ajute să măsori corect cantitatea. Dacă hainele sunt foarte murdare, le poți spăla de două ori.

Speli articolele din denim prea des

Cu siguranță ai auzit până acum că blugii trebuie spălați o dată la 2 luni și ai crezut că este ciudat și greșit. Ei bine, nu, într-adevăr piesele din denim trebuie spălate la 2-6 luni, în funcție de cât de des le porți.

Speli lenjeria intimă la mașina de spălat

Dacă obișnuiești să speli sutienele la mașina de spălat, nu procedezi corect deoarece acestea își vor pierde forma în scurt timp și nu îți vor mai oferi susținerea necesară, așadar, este indicat să le speli la mână. Aceeași regulă se aplică și când vine vorba de lenjerie intimă din dantelă sau de costumele de baie. În ceea ce privește dresurile, acestea pot fi spălate la mașină cu condiția să le speli la o temperatură scăzută, să folosești un detergent delicat și, nu în ultimul rând, să le întorci pe dos înainte să le pui în mașina de spălat.

Nu îngrijești mașina de spălat așa cum ar trebui

Nu în ultimul rând, mașina de spălat are nevoie la rândul ei de puțină atenție. Dacă nu o cureți frecvent, toate mizeria și resturile de detergent care rămân în mașină se vor transfera pe haine. Astfel, de fiecare dată după ce ai spălat, lasă ușa deschisă, pentru a se aerisi și a ieși mirosurile neplăcute. În plus, o dată pe lună pornește mașina, doar cu detergent și oțet, fără să pui nimic înăuntru, pentru a o dezinfecta.

Sursa