mamaplus

O moașă recomandă tehnica ”tigru în copac” pentru calmarea colicilor la bebeluși

-
//
16.12.2021

După naștere și în următoarele trei luni de viață, nou-născutul tău ar putea avea colici. Este adevărat că există și cazuri fericite, însă dacă te confrunți și tu cu această problemă, s-ar putea să îți fie de un mare folos recomandarea unei moașe din Marea Britanie. Specialista spune că le sugerează proaspetelor mămici să încerce tehnica ”tigrul în copac” sau ”leul leneș”, care și-a demonstrat eficiența în timp.

Dr. A.J.R. Waterston explică pas cu pas în cartea sa ”Mama și copilul. Ghid de creștere a copilului mic” ce ar trebui să facă mamele ca să însușească rapid această tehnică.

Așadar, ia bebelușul în brațe îmbrăcat sau dezbrăcat și ține-l astfel încât să se sprijine cu tot corpul de brațele tale. Între timp, masează-i ușor burtica cu degetele răsfirate, în sensul acelor de ceasornic. În timp ce faci asta poți să te plimbi prin casă sau să pui copilul pe un genunchi.

mamaplus

Chiar dacă plânsul bebelușului este greu de suportat, înarmați-vă cu multă răbdare, pentru că în scurt timp micuțul se va simți mult mai bine și va adormi.

Încearcă și o altă metodă eficientă de calmare a colicilor la bebeluși. Ce ar trebui să faci, am explicat detaliat în articolul: Plimbările cu mașina pot ameliora colicile bebelușului?