mamaplus

Un psihosexolog, despre zonele erogene ale bărbatului pe care puține femei le cunosc

0
//
09.01.2020

Pentru o viață sexuală cât mai aromioasă și împlinită este nevoie de dragoste, acea flacără aprinsă între voi, dar și de câteva cunoștințe de bază care s-ar putea să-ți fie de folos în anumite situații. Psihosexologul român Cristian Delcea a specificat într-o postare recentă pe o rețea de socializare care sunt zonele erogene ale bărbatului mai puțin știute de femei.

”Zonele a căror stimulare produc excitaţie şi plăcere sexuală sunt denumite zone erogene. Există zone erogene primare şi zone erogene secundare. La bărbaţi, zona erogenă primară este penisul, iar cea mai sensibilă porţiune a penisului este glandul, în special pe partea inferioară, în jurul frenului. Atingerile fine în această zonă activează o maximă excitaţie. Coroana glandului este sensibilă la excitaţie prin frecare. Iar atingerea lui aduce orgasm şi ejaculare. Alte zone sunt faţa internă a coapselor, partea inferioară a abdomenului.

O altă zonă erogenă masculină este scrotul, care prin atingerile asupra lui trezeşte reacţii soldate cu erecţia penisului şi cu dorinţa expresă de întreţinere a actului sexual. Studiile au arătat că, de-a lungul actelor sexuale, bărbaţii îşi memorează preferenţial unele zone (buze, limbă, gât, mameloane, zona lombară, fese, partea internă a coapselor, abdomen, ombilic etc.) care pot deveni zone erogene răspunzătoare de excitaţie şi orgasm. Aşa se explică de ce unii preferă unele zone, iar alţii nu. De fapt, orice zonă poate deveni erogenă, creierul codează şi decodează o zonă erogenă masculină mai mult sau mai puţin în atingerea orgasmului.”, spune psihosexologul Cristian Delcea.

Pentru o stimulare sexuală și mai eficientă, îți recomandăm să începi cu masarea scalpului, să continui cu masarea feselor (chiar și atunci sunteți încă îmbrăcați), urmând stilumarea sfârcurilor și sărutul excitant, care implică în acțiune puncte foarte sensibile.