mamaplus

Exerciţiile fizice făcute înainte de micul dejun topesc kilogramele în plus

-
//
17.07.2020

Exerciţiile fizice executate înainte de micul dejun, pe stomacul gol, topesc mai multe kilograme, indică rezultatele unui studiu desfăşurat în Marea Britanie.

Echipa de cercetători conduşi de dr.Javier Gonzalez de la Universitatea din oraşul britanic Bath a monitorizat 30 de persoane supraponderale. Atunci când făceau exerciţii fizice înainte de micul dejun, acestea ardeau de două ori mai mult grăsime decât cei care făceau sport după micul dejun.

Experţii găsesc o explicaţie simplă pentru acest proces. Atunci când se face sport fără "rezerve de combustibil" în corp, organismul apelează la carbohidraţii disponibili depozitaţi în corpul nostru. Atunci când aceştia sunt epuizaţi, începerea topirea grăsimii.

În plus, exerciţiile "pe nemâncate" au făcut ca muşchii participanţilor să fie mai receptivi la insulină, care controlează nivelul ridicat de zahăr din sânge. Acest lucru limitează riscul de diabet şi boli de inimă. Echipa dr. Javier Gonzalez ne recomandă să facem sport pe stomacul gol, însă după aceea, să avem un mic dejun echilibrat, care să ne hrănească muşchii cu carbohidraţi şi proteine.