mamaplus

Dr. Mihaela Bilic: Nu începeți slăbitul cu dietă și sport în același timp

-
//
21.07.2021

Îți dorești să începi o cură de slăbire ”de mâine” și te gândești să-ți iei abonament la sala de forță și să tai din maniul tău zilnic obișnuit? Se pare că această idee nu reprezintă calea spre succes dacă vrei să slăbești și să menții rezultatul obținut. Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că cel mai ințelept ar fi să începeți să slăbiți cu dietă și apoi, după ce trece perioada frustrantă de început, după ce rezultatele se văd, dupa ce încrederea în voi crește și reușiți deja să controlați relația cu mâncarea, abia atunci să vă apucați și de mișcare. Dar nu orice tip de mișcare.

”Ideal ar fi să faceți efort de intensitate medie și durată crescută (mers, alergare, bicicleta, înot, aerobic, dans), doar asta topește depozitele de grăsime. Aparatele de forță și mersul la sală fac mușchi, nu vei slăbi. Cu alte cuvinte luați-o treptat, nu trebuie să le faceți pe toate de mâine, nu încercați să scăpati și de kilogramele în plus, și de sedentarism dintr-o lovitură. Așteptările realiste ne fac invingatori,” explică dr. Bilic.

Potrivit medicului nutriționist, sportul face poftă de mâncare, trezește și pune la treabă metabolismul, arde calorii, deci golește rezervele de energie. Nimic mai firesc apoi, foamea ne spune că avem nevoie de alimente. Sportul dezvoltă masa musculară care e mai grea decât grăsimea, deci și pe cântar vom observa o schimbare în sus!