mamaplus

Dans popular, Zumba sau Belly Dance? Stiluri de dans care ard caloriile instant!

-
//
20.08.2019

Există diferite stiluri de dans pentru slăbit, iar caloriile pe care le pierzi depind în mare măsură de muzica pe care alegi să dansezi. Cele mai cunoscute și antrenante genuri de dans sunt: hip-hop, salsa, balet, belly dance, zumba și... dansul popular moldovenesc. Citește în continuare ce stiluri de dans sunt recomandate pentru slăbit și câte calorii arzi în funcție de muzica pe care dansezi.

mamaplus

Hip Hop - acest stil de dans implică mișcări ample ale întregului corp, înseamnă energie, atitudine, freestyle. În 60 de minute de hip-hop poți arde între 370 de calorii și 610 calorii, în funcție de greutatea corporală și de intensitatea cu care dansezi.

Salsa - este un stil de dans foarte energic, dar care implică și prezența unui partener, fiind un exercițiu ideal pentru cupluri. Poți pierde între 405 și 480 de calorii pe oră dansând salsa.

Balet - este un mod excelent de a îmbunătăți flexibilitatea și de a întări spatele, abdomenul, șoldurile și coapsele. Drept bonus, acest stil de dans pentru slăbit te învață să adopți o postură elegantă, să te miști grațios și îți sculptează armonios corpul, iar caloriile pierdute pot ajunge până la 450 pe oră.

Belly dance sau dansul din buric - un stil de dans pentru slăbit mai puțin intens, dar foarte atractiv (mai ales dacă e privit de bărbați), care te poate ajuta să arzi până la 360 de calorii pe oră.

Zumba - este un stil de dans pentru slăbit foarte popular în prezent. Zumba este mai degrabă un program de fitness aerobic, care include mișcări de dans pe ritmuri de muzică latino. Când spui zumba, te gândești la distracție, dar și la kilograme pierdute în timp record: în 60 de minute poți arde până la 650 de calorii.

Tango - este un stil de dans mai lent, dar care îți antrenează mai multe grupe musculare și te obligă la menținerea unor poziții dificile. O oră de tango te poate scăpa de 400 de calorii.

Dansul popular moldovenesc - în funcție de efortul și intensitatea cu care execuți mișcările, prin acest stil de dans poți arde între 290 și 420 de calorii.

Acum știi ce genuri de dans pentru slăbit trebuie să practici, așa că nu-ți rămâne decât să-l încerci pe cel care ți se potrivește, să te distrezi și să te bucuri de rezultate!

Sursa