mamaplus

Cum și-a revenit în formă după naștere Silvia Petrov: ”Eram burduhoasă ca o pară”

-
//
18.09.2020

Revenirea în formă după naștere este un subiect destul de delicat și chiar controversat, pentru că în primul an postpartum corpul femeii trece printr-o mulțime de metamorfoze... greu de privit în oglindă. Totuși, ambiția și dorința de a schimba ceva ar fi primele gânduri cu care ar putea începe calea spre succes a oricărei femei care își dorește să arate mai bine. Prezentatoarea TV Silvia Petrov este adepta modului sănătos de viață și, chiar dacă i-a fost greu la început, spune că nu regretă nicio secundă că s-a împrietenit cu sportul și salatele din legume. Cum a fost revenirea în formă pentru ea, află în continuare.

”Cel care m-a motivat mult a fost soțul meu Sergiu și cred că el este cheia succesului pentru mine. Prin exemplul lui am reușit și eu. Poate că dacă eram singură mă apucam de sport, doar că nu o făceam atât de calitativ. Cred că într-o altă situație era să mă gândesc mai mult la slăbit și nu la starea mea generală de sănătate.

De fapt, Sergiu niciodată nu m-a impus sau nu mi-a zis că trebuie să fac sport, deși la o lună după naștere eram ca o pară, burduhoasă. Din aprilie m-am transformat radical. El pur si simplu a sunat antrenorul și l-a chemat la noi acasă. Într-o dimineață mi-a zis: ”eu mă duc să fac sport, tu?” Și atunci am pus pe mine treningul și am făcut primul pas...”, povestește Silvia Petrov.

Așa arăta Silvia la scurt timp după naștere...

mamaplus

Tânăra mămică mai spune că ea și soțul ei au fost printre primii care au lansat ideea antrenamentelor pe stadionul din curtea blocului în perioada de autoizolare din primăvara trecută. Prin exemplul personal au reușit să motiveze și alte persoane să facă la fel. Silvia mai spune că sportul este doar o parte din drumul ei anevoios spre silueta dorită, pentru că o bună parte din merit îi aparține și alimentației corecte.

”Eu sunt cea care gătește la noi în casă și a trebuit să iau anumite decizii radicale. După naștere aveam grijă de felul cum mănânc, doar că între timp am căzut pradă croissantelor congelate – mâncam împreună cu Sergiu câte 3-4 croissante la micul dejun, iar apoi la cină mai găteam și câte o porție bună de paste... A fost un moment după aceea când ne uitam în oglindă și fără să îndrăznim să ne spunem ceva cu voce tare, ne-am dat seama că ambii aveam burți... A fost greu...”, își amintește Silvia.

După 5 luni de sport și alimentație sănătoasă, rezultatele frumoase nu au întârziat să apară, iar cea mai mare răsplată este nu doar silueta tonifiată, dar și respectul față de propria persoană. Silvia spune că are trei zile de antrenament pe săptămână, o alimentație fără făinoase, carne, lapte de vacă, îndulcitori artificiali și gustări din comerț ce conțin E-uri.

mamaplus

”La micul dejun ne place să mâncăm roșii despre care se știe că topesc grăsimile de pe burtă, ricotta sau burata. Toate fructele le mâncăm până la prânz, pentru că de la ora 14:00 metabolismul încetinește și organismul nu mai face față cantității mari de fructoză și zahăr din fructe. Nu renunțăm însă la legume, iar spre seară mâncăm mai mulți castraveți care sunt absolut inofensivi pentru siluetă. La cină mâncăm pește – fie dorada, somon sau câteodată și păstrăv. Neapărat mâncăm salată la fiecare masă.”, susține prezentatoarea TV.

Pentru a motiva și mai mult femeile care încă mai stau pe gânduri dacă merită sau nu să adopte un asemenea stil de viață, Silvia Petrov a punctat ceea ce a ajutat-o pe ea cel mai mult în aceste 6 luni.

  • În primul rând este sănătatea ta. Dacă vrei sa schimbi ceva, acționează.
  • După aceste luni 6 luni de zile mă uit în oglindă și îmi cuprind burta de bucurie, pentru că îmi place ce văd – rezultate frumoase și abdomenul tonifiat. Mă cuprind și zic că sunt frumoasă.
  • Trebuie să conștientizezi că ești femeie în rimul rând. Dacă nu o vei face tu, nu o va face nimeni în locul tău. 
  • M-a ajutat și vârsta pe care o am acum. Sunt mai matură, știu ce vreau... Dar, până la etapa asta m-a ajutat cartea ”Fericirea” de Osho, apoi ”Despre femei” tot de Osho. Sunt cărți simple, dar care motivează foarte mult.
  • Cunoaște oameni noi, ieși din zona de confort.
  • Hainele mulate. Port foarte des așa haine. Pantalonii mi-i cumpăr cu o mărime mai mică. Niciodată nu cumpăr mărimea mea sau mai mare. Hainle mulate te fac să tragi burta, să nu mănânci mai mult decât trebuie. Cu rochiile sau hainele largi ai prea multă libertate.
  • Dacă faci sport regulat, organismul automat respinge semifabricatele, mâncarea nesănătoasă, panificațiile și evident dulciurile. De multe ori, acestea chiar îți provoacă repulsie.

Menționăm că Silvia Petrov a născut o fetiță la 19 octombrie 2019. Ea este căsătorită cu omul de afaceri Sergiu Crețu.