mamaplus

Virusolog italian, avertisment dur: „Vom trăi cu Sars-Cov-2 pe tot parcursul anului 2021”

-
//
06.11.2020

Avertisment dur al unui virusolog italian: „Vom trăi cu Sars-Cov-2 pe tot parcursul anului 2021”, spune Giuseppe Ippolito, directorul științific al unui spital din Roma, specializat în boli infecțioase.

Medicul atrage atenția că singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor adoptate de autorități.

Ippolito mai spune că virusul este în avantaj, în sensul că în primele zile de la infectare acționează „într-un mod absolut incontrolabil”.

El a explicat că persoanele bolnave sunt contagioase cu 2-3 zile înainte de apariția simptomelor sau pot rămâne asimptomatice și pot infecta astfel mulți alți oameni.

Testarea și izolarea sunt singurele contramăsuri, dar dacă numărul de cazuri crește peste un anumit nivel, sistemul clachează și apoi sunt necesare acțiuni agresive de atenuare și izolare. 

În ceea ce privește vaccinarea, Ippolito a declarat că deocamdată nu sunt multe informații despre SARS-CoV-2.

„Am văzut că tinde să nu aibă mutații și acest lucru ar putea fi pozitiv în ceea ce privește un vaccin, dar 10 luni sunt mult prea scurte pentru a exclude mutațiile semnificative. Același lucru este valabil și pentru imunitate. Până în prezent, există puține cazuri de reinfecție, totuși nu putem exclude faptul că imunitatea dobândită după infecție se poate epuiza după câteva luni”, a adăugat expertul în boli infecțioase.