Din câte se știe, copiii suportă varicela, practic, fără consecințe. În cazul maturilor, însă, este o cu totul altă situație. Complicațiile pot fi cele mai diverse, de aceea, de la primele simptome ale bolii trebuie să vă adresați imediat la medic. Varicela acționează în fiecare caz individual, de aceea, și tratamentul necesită abordare individuală dar și consultarea specialiștilor cu experiență.

Varicela la bărbații adulți, consecințele bolii

Bolile care pot apărea în rezultatul varicelei:

  • Meningita;
  • Infertilitatea;
  • Orhita;
  • Pneumonia;
  • Otita;
  • Sindromul Reye;
  • Osteomielită;
  • Nefrita;
  • Hepatita și altele.

Bărbații cu imunitatea slăbită sunt mai predispuși acestei afecțiuni. Este de remarcat faptul că varicela devine tot mai periculoasă odată cu trecerea anilor. Unii bărbați nu pot suporta boala la maturitate, iar rezultatul este letal. Însă, în majoritatea cazurilor, varicela nu este periculoasă și nici măcar nu provoacă complicații.

Cicatrici pe față

Varicela se manifestă pe corpul omului sub forma unor bubițe umplute cu lichid transparent foarte asemănătoare cu erupțiile cutanate. Coșurile roșii provoacă mâncărime severă. Dacă acestea sunt deranjate și le se rupe cojița, în locul lor pot rămâne mici gropițe sau chiar cicatrici.

Bolile infecțioase

Bubițele nu trebuie scărpinate pentru că, în acest fel, poate fi provocată o infecție bacteriană. În cazul în care se depistează, la bărbatul matur, bubițe umplute cu lichid tulbure, asta înseamnă că a făcut o infecție. În cazul bărbaților, riscul unei infecții bacteriene este mai mare decât în cazul femeilor. Erupțiile trebuie tratate cu grijă întrucât, o eventuală infecție, în consecință, poate provoca mai mult disconfort.

Intoxicația

Spre deosebire de copii, în unele cazuri, varicela la maturi poate erupe repetat ceea ce poate duce la intoxicații. Bacteriile pot înrăutăți starea bărbatului și, în afară de mâncărime, îi poate apărea temperatura și senzația de greață. De asemenea, intoxicația poate genera noi complicații și dezvoltarea unor astfel de boli ca hepatita, abcese hepatice și nefrită, asta în cazul în care nu se întreprind măsuri la timp.

Afectarea organelor respiratorii

În cazul maturilor, anume organele respiratorii sunt afectate în primul rând în cazul unei varicele. Boala se manifestă nu doar în exteriorul organismului, dar și în interior. Pentru că ea se transmite pe cale aeriană, se pot inflama fie gâtul, traheea sau plămânii. Consecințele pot genera forme grave de traheită, laringită, pneumonie.

Varicela la bărbații adulți, consecințele bolii

Afectarea sistemului nervos

Complicațiile după varicelă pot avea consecințe pentru sistemul nervos central și periferic. În 10 % din cazuri, varicela la maturi provoacă meningită, inflamarea și formarea de chisturi pe creier, paralizia și alte afecțiuni.

Orbirea

În cazul bărbaților maturi, deseori se înrăutățește vederea sau chiar dispare. Ochii lăcrimează, dor și încețoșează. Bolnavul are dureri la lumină. El vede obiectele foarte neclar și împrăștiat. În asemenea cazuri, pacientul trebuie să se adreseze de urgență la medic.

Afectarea inimii și arterelor

Varicela poate afecta funcționarea inimii. Din cauza intoxicației sporite se poate dezvolta miocardita. S-a constatat o tulburare în ritmul cardiac la persoanele mature. Apariția trombelor în vasele sanguine, ceea ce poate duce la un insult sau infarct. Din aceeași cauză apar venele varicoase.

Artrita

În caz de boală infecțioasă, cum ar fi varicela, pot să apară artrita sau poliartrită. Inflamarea unei sau mai multe articulații provoacă bărbatului un disconfort puternic. Pacientul suferă dureri în timpul mișcărilor, articulații se pot chiar umfla și înroși. În cazuri extreme poate apărea febra. Dacă pacientul nu solicită ajutor medical la timp, articulația își poate pierde capacitatea mobilă, iar bolnavul va deveni invalid.