La ai săi 21 de ani, Marius David, este un tânăr care reușește să cucerească piața din țară și din România cu un supliment nou în alimentația oamenilor. Mai exact, spirulina vie congelată - cel mai nutritiv produs folosit de către astronauții plecați în lungile misiuni spațiale care îi ajută să completeze carențele nutriționale. 

Astăzi, spirulina este în mare parte disponibilă și consumată uscată sub formă de pastile, fulgi sau pulbere. Totuși, procesul de uscare degradează vitaminele și proteinele, lăsând produsul final lipsit de vitalitatea sa. După uscarea algelor la temperaturi ridicate, ficocianina, care oferă spirulinei proprietățile sale puternice antiinflamatoare și antioxidante devine complet inexistentă. Chiar dacă se aplică un proces de uscare la temperatură relativ scăzută, enzimele esențiale descompunerii și absorbției nutrienților sunt îndepărtate.

mamaplus

Un alt aspect important de luat în considerare este că spirulina uscată are un gust foarte neplăcut, care îi îndepărtează pe mulți de includerea ei în dieta lor.

Tânărul antreprenor a început cu importul de spirulină vie congelată din Italia. Aceasta este cultivată la o fermă care îşi are rădăcinile într-o lungă tradiţie de familie, întinsă de-a lungul a trei generații. Aceasta este comercializată astăzi sub denumirea de Spacefood și este prima companie europeană care distribuie spirulină vie certificată Bio drept alternativă la spirulina praf.

Iată 4 motive pentru care merită să incluzi Spirulina Vie în alimentație:

  • Spirulina proaspătă este cea mai ușor digerabilă proteină plant-based pe care corpul nostru o recunoaște instantaneu și o folosește eficient ca material de reconstrucție pentru organism. 
  • Este fără gust sau miros neplăcut și poate fi consumată cu ușurință atât de adulți cât și de copii, iar potrivit unui studiu efectuat de NASA în 2012, un kilogram de spirulină este egal cu o tonă de legume proaspete.

  • Spirulina conține 95% enzime active, care sunt cheia absorbției substanțelor nutritive în organismul nostru. Alimentele gătite la temperaturi înalte își pierd aproape în totalitate nutrienții, cu precădere enzimele atât de necesare unei digestii corecte și complete, dar și vitaminele vitale pentru buna funcționare a organismului.

  • Organizația Mondială a Sănătății afirmă că spirulina este cel mai complet și nutritiv super-aliment de pe pământ datorită profilului său nutrițional unic. Spirulina conține vitamine, minerale, acizi grași, antioxidanți și 18 aminoacizi dintre care toți cei esențiali.

mamaplus

Aveți grijă de sănătatea voastră, informați-vă înainte de a alege un anumit tip de spirulină și nu uitați că în natură găsim tot de ce avem nevoie pentru ca organismul nostru să se mențină în echilibru. 

Pentru a afla și alte beneficii ale spirulinei, modul în care acționează asupra organismului și cum o puteți consuma, puteți urmări pagina de Instagram a companiei Spacefood sau puteți accesa site-ul spacefood.md

mamaplus