mamaplus

Un nou simptom asociat infecției cu COVID-19, resimțit de tot mai mulți pacienți

0
//
02.12.2020

De la o tuse uscată până la pierderea mirosului sau a gustului. O serie de simptome neplăcute sunt asociate cu infecția cu coronavirus. Acum, oamenii de știință susțin că au descoperit un alt simptom care ar putea indica faptul că ați fost infectat, o „senzație ciudată în nas”, transmite standardmedia.co.ke.

Cercetătorii de la Universitatea din Barcelona au avertizat că unele simptome asemănătoare congestiei nazale ar putea indica o infecție cu noul coronavirus, precum uscăciune excesivă și scurgeri..

În cadrul studiului, publicat în medRxiv, cercetătorii, conduși de Jordi Navarra, au scris: „Prezența acestor simptome și apariția timpurie a acestora ar putea facilita diagnosticul precoce al Covid-19 și eforturile inițiale de distanțare socială”.

În studiu, cercetătorii au intervievat 35 de pacienți cu COVID-19 în legătură cu simptomele lor. Rezultatele au arătat că mai mult de 68% au raportat cel puțin un simptom, inclusiv uscăciune excesivă și o senzație continuă de a scurgeri.

Astfel de simptome s-au manifestat în același timp cu cele des întâlnite, pierderea mirosului și a gustului și au durat, în medie, 12 zile.