„Unghiile COVID” ar putea fi un semn că ați fost infectat cu SARS-CoV-2, avertizează un expert de top din Statele Unite. Persoanele care prezintă „linii clare” care se evidențiază din unghie ar fi putut fi infectate anterior cu coronavirus. 

„Unghiile Covid” se manifestă prin linii verticale și deschise la culoare apărute pe unghiile de la mâini, conform profesorului Tim Spector.

„Unghiile tale arată ciudat? Unghiile COVID sunt recunoscute pe măsură ce unghia se recuperează după infecție, iar în momentul creșterii formează o linie alba vertical. Poate să apară fără iritații pe piele asociate și să pară inofensivă”, a spus Tim Spector, coordonatorul aplicației Zoe Symptom Study.

mamaplus

Medicul a postat și o fotografie prin care exemplifică foarte bine problema. Poza surprinde o mână care pare a fi a unei femei, ale cărei unghii prezintă o mulțime de dungi verticale. 

Având în vedere că unghiile cresc în cicluri a câte șase luni, profesorul Spector spune că pot apărea mici întârzieri în ceea ce privește schimbarea aspectului acestora după boală. 

În general, astfel de probleme apar din cauza lipsei anumitor vitamine sau a unor traume la nivelul unghiilor.  De asemenea, ținând cont de faptul că unghiile sunt făcute din celulele pielii degetelor, pot apărea și din cauza unor eczeme. 

Însă, potrivit profesorului Tim Spector, multe persoane care au fost infectate cu coronavirus se confruntă cu dungi verticale pe unghii, în ciuda faptului că nu au avut vreun semn de erupție pe piele. Profesorul Tim Spector a semnalat mai multe semne bizare de COVID de la începutul pandemiei, scrie thesun.co.uk