mamaplus

Un medic pediatru, despre COVID-19 la copii: „Părinții trebuie să fie atenți la simptome precum febra și starea de oboseală”

-
//
18.09.2020

Doctorul pediatru, Mihai Gafencu, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că este destul de dificil ca părinții să observe simptomele de coronavirus la copii, deoarece, în majoritatea cazurilor, sunt atipice.

„La copil, nu manifestarea respiratorie uneori domină, ci și tulburarea gastro-intestinală. Semnalul care a ajuns până și anecdotic, de pierdere a gustului și mirosului, la copil nu prea se întâmplă, sau dacă îl pierd, poate nu-l relatează în măsura în care adultul a făcut-o, pentru că procentele sunt mult mai mici din studiile făcute până acum pe copii.

Părinții să fie atenți în primul rând la simptomele întotdeauna prezente, și anume febra și starea de oboseală”, spune medicul Mihai Gafencu, preşedintele Organizației Salvați Copiii.

Totodată, pediatrul este de părere că elevii ar trebui să aibă pauze mai lungi. 

„Am recomandat încă din august chiar mărirea pauzelor cu câteva minute, tocmai ca toți copiii să simtă că se face ceva și înspre ceva ce lor le poate plăcea mai mult”, a adăugat el.