mamaplus

Un medic nutriționist combate cele mai populare mituri despre pierderea în greutate

-
//
16.11.2020

Nutriționistul Anastasia Cernîh a spulberat într-un interviu acordat portalului progorod79.ru cele mai populare mituri despre pierderea în greutate.

Potrivit ei, principala concepție greșită în rândul celor care vor să slăbească este credința că înfometarea îi va ajuta la pierderea kilogramelor în plus.

„Când ne este foame, încetinim și mai mult metabolismul, pe măsură ce organismul este stresat intră în regim de rezervă de energie, iar pierderea în greutate are loc în detrimentul masei musculare, al apei și deloc al grăsimii”, a explicat ea.

Un alt mit comun este refuzul de a mânca după șase seara. Medicul a menționat că această dietă nu este potrivită pentru toți oamenii și restricțiile inutile pot doar dăuna organismului.

„Cel mai important este să mănânci seara proteine ​​ușor digerabile. De exemplu, pește și legume fără amidon: roșii, castraveți, ardei gras”, a recomandat interlocutorul portalului.

Cernîh a amintit, de asemenea, că alimentele cu conținut scăzut de grăsimi, în ciuda beneficiilor declarate de producători, îi pot afecta adesea pe cei care pierd în greutate din cauza conținutului ridicat de amidon și zahăr.

Specialistul a subliniat faptul că persoanele care doresc să slăbească fără a dăuna sănătății lor, în primul rând, trebuie să contacteze un nutriționist, să se supună diagnosticării corporale și să treacă testele necesare.