Păduchii sunt acele insecte mici care trăiesc pe oameni, mai ales în păr și se hrănesc cu sânge. Atunci când aceștia se multiplică pe o persoană, se numește infestare sau pediculoză capilară. Pediculoza afectează adesea copiii, rezultând din transferul direct al păduchilor de pe păr de la o persoană la alta, iar cel mai frecvent simptom este mâncărimea. Totuși, pentru cei care se confruntă cu această problemă, ar trebui să știe că există un remediu natural și extrem de eficient, și anume: uleiul de arbore de ceai.

Uleiului de arbore de ceai este bogat în proprietăți insecticide și antimicrobiene care ajută la eliminarea infestării cu păduchi. În plus, s-a dovedit a fi un remediu extrem de eficient contra simptomelor neplăcute, cum ar fi mâncărimile și umflăturile pe piele. Totuși, pentru cele mai bune rezultate, trebuie să știi exact cum să-l folosești.

Iată cum se folosește corect uleiul de arbore de ceai pentru înlăturarea păduchilor:

Pentru început, amestecă 3 linguri de ulei de cocos cu 1 linguriță de ulei de mentă și 1 linguriță de ulei de arbore de ceai. Masează bine părul cu această soluție, apoi folosește un pieptene special și pieptănă ușor părul. Lasă soluția să acționeze timp de 2 ore, apoi piaptănă iar părul și clătește-l bine pentru a îndepărta complet uleiul. O soluție bună de clătit este să adaugi puțin oțet de mere în apa de clătit. Apoi, ar trebui să urmeze o altă rundă de clătire și pieptănare.

La final, aplică puțin ulei de cocos și lasă-l să se așeze. Asigura-te că urmezi întreaga procedură o dată pe săptămână, timp de o lună, pentru a te asigura că toți păduchii și ouăle sunt uciși.

De asemenea, poți adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai și în șampon pentru a scăpa de păduchi.

Important: Nu uitați că uleiul de arbore de ceai este foarte puternic, chiar dacă este amestecat cu un ulei purtător, așa că este contraindicat sugarilor mai mici de 6 luni. În cazul copiilor peste 6 luni, fă un test pe piele înainte de utilizare pentru a vedea dacă sunt alergici.