Deseori în procurarea ochelarilor puțină atenție se acordă tratamentului lentilelor, un aspect foarte important în corecția vederii și protecția ochilor. De obicei, după consultația cu medicul oftalmolog, purtătorii de ochelari se duc direct la magazinul de optică și achiziționează lentile pentru ochelari și, respectiv, ramă pentru acestea, fără prea multe bătăi de cap, iar tratamentul acestora este lăsat pe seama opticienilor. În realitate însă lentilele trebuie să fie adaptate la nevoile și dorințele individuale a fiecărui purtător de ochelari.

Înainte de a procura lentile pentru ochelarii tăi, ar fi bine să te informezi despre tipurile de tratamente care te vor ajuta să-ți îmbunătățești vederea într-un timp relativ scurt. Mai jos, află ce tipuri de tratament pentru lentile există, ca să poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine:

Tratament antireflex

Un strat de antireflex este aplicat pe lentile pentru a bloca reflexiile pe care le produce lumina de orice tip. Acest tratament crește transparența lentilei și oferă o vizibilitate mai bună, indiferent de lumina care a acționat asupra acestora. Ochelarii de vedere cu antireflex se bucură de o popularitate sporită printre purtătorii acestui accesoriu. Dacă lentilele obișnuite reflectă până la 8% din lumină, atunci lentilele tratate cu antireflex ajung să o facă cu până la 50% mai bine decât cele simple. Acest tip de tratament este recomandat și în cazul ochelarilor de soare, care trebuie să aibă un grad de refracție mai mare și asta din motive evidente.

mamaplus

Tratament fotocromatic

Tratamentul fotocromatic pentru lentile este perfect pentru cei care suferă de miopie. Sensibilitatea sporită la lumina artificială puternică sau lumina soarelui este motivul principal pentru care trebuie de achiziționat ochelari heliomați cu strat de protecție. Acestea sunt 2 în 1 (ochelari de vedere + ochelari ce protejează de soare) și reprezintă o soluție perfectă pentru evitarea problemelor, precum lăcrimare abundentă din cauza luminii prea puternice.

Lentilele fotocromatice se adaptează perfect la orice nivel de lumină și se întunecă până la 92%, dacă sunt expuse la razele soarelui, fiind activate de razele UV, iar în întuneric acestea revin la aspectul lentilelor obișnuite. Este o caracteristică importantă și trebuie să fie luată în considerație atunci când alegi lentile pentru ochi sensibili la lumina de zi.

mamaplus

Tratament de durificare

Lentilele optice pentru ochelari din plastic nu pot fi rezistente dacă nu au fost supuse unui tratament de durificare. Acest tip de ochelari sunt ușori datorită materialului din care sunt fabricați, însă au o rezistență mai scăzută la zgârieturi, în comparație cu cei care au lentile din sticlă. De aceea se recomandă ca aceștia să fie acoperiți cu un strat dur și rezistent pentru a fi protejați de o eventuală zgâriere. Acest tratament nu influențează greutatea ochelarilor sau confortul optic al purtătorului acestui accesoriu.

mamaplus

Aceste 3 tipuri de tratamente pentru lentilele ochelarilor de vedere sunt vitale atunci când dorești să-ți îmbunătățești vederea și să crești durabilitatea acestora.

După ce vei consulta medicul oftalmolog și vei alege tratamentul lentilelor potrivit pentru tine, vino la Pro-Optic pe adresa str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, nr. 57 și beneficiază de servicii calitative în materie de optică. O vedere perfectă nu este o misiune imposibilă!