Medicina modernă vine cu metode mai puțin invazive și eficiente de tratament. Centrul Chirurgie Medpark, recunoscut pentru implementarea inovațiilor, propune pacienților o nouă metodă chirurgicală în afecțiunile proctologice – metoda cu Laser Leonardo ® DUAL.

Intervențiile chirurgicale cu laser au avantajul de a fi foarte eficiente și mai puțin invazive. Acestea pot rezolva cu succes, în doar 30 de minute, probleme precum hemoroizii, închiderea fistulelor pararectale sau tratamentul chisturilor coccigiene.

Cum are loc intervenția cu laser?

Laserul Leonardo Dual, furnizat de compania germană Biolitec, îmbină două regimuri de lucru: intermitent și continuu, ceea ce permite personalizarea tratamentului în funcție de țesutul afectat, efectul medical și estetic așteptat, și în funcție de nevoile terapeutice.

Principiul de acțiune este vaporizarea hemoroizilor sau hemoroidoplastia cu laser (LHP), adică evaporarea țesutului sub acțiunea unui fascicul laser, fără impact fizic! Lipsa contactului fizic, a inciziei și suturii reprezintă cel mai important avantaj ale acestei metode. Un efect suplimentar este liftingul și plastia mucoasei canalului anal, ca urmare a hemoroidoplastiei cu laser.

Durata procedurii este de 15-30 minute și se efectuează cu anestezie spinală, considerată una din cele mai sigure pentru pacient. Pacientul este conștient pe tot parcursul procedurii, iar recuperarea este practic imediată. Timp de o zi pacientul va rămâne în spital sub supravegherea personalului medical, după care se va putea întoarce acasă, la serviciu.

mamaplus

Avantajele vaporizării cu laser sunt numeroase:

  • Metodă fără incizii (tăieturi), arsuri sau cicatrici;
  • Pacientul practic nu simte durere. Persoanele cu hipersensibilitate pot prezenta un anumit disconfort după intervenție, dar nu mai mult.
  • Nu este necesară anestezie generală și nici anestezie după operație, ceea ce reduce la minim riscul de complicații.
  • Absența sângerării din cauza coagulării, “sudarea” cu laser a vaselor de sânge.
  • Recuperare mult mai rapidă în comparație cu excizia chirurgicală. După 5 zile, puteți reveni la stilul dvs. de viață normal, iar recuperarea definitivă are loc în 7-9 zile.
  • Pastrarea funcției și anatomiei canalului anal.
  • Efect de plastie a canalului anal în locul mucoasei întinse, care se restrânge, se întoarce la forma inițială.
  • Prevenirea recidivelor. După hemoroidoplastia cu laser la locul expunerii se formează un cadru cicatricial, care protejează împotriva dezvoltării ulterioare a bolii.

Aceste beneficii sunt valabile și pentru tratamentul altor boli proctologice (fistule pararectale, chisturile coccigiene, etc.).

De ce să alegi chirurgia proctologică Medpark?

Spitalul Internațional Medpark dispune de o echipă chirurgicală cu experiență vastă în tratamentul afecțiunilor proctologice atât prin metode minim invazive, cât și prin metode clasice. Aceasta ne permite să recomandăm cel mai eficient tratament pentru fiecare pacient în parte. Infrastructura blocului operator oferă condiții de maximă siguranță, iar calitatea actului medical este garantată de acreditarea Joint Commission International.

Pentru a efectua o programare la chirurgul proctolog Medpark, dar și pentru mai multe detalii apelează 022 40 00 40 (disponibil 24/24).

Spitalul Internaţional Medpark este primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară. Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale.

Adresa: Chișinau, str. Andrei Doga, 24
Telefon:  022 40 00 40 (24/24)
E-mail: info@medpark.md
Sitewww.medpark.md