1. Pe primul loc este terciul din fulgi de ovăz, în care ar fi bine să se adauge miere în loc de zahăr, fructe proaspete sau uscate. Puteți adăuga, de asemenea și niște nuci. Terciul poate fi preparat cu lapte sau apă, cum doriți.
2. Pe al doilea loc sunt cerealele cu lapte. În loc de lapte, puteți folosi iaurt.
3. Omleta din 1 sau 2 ouă cu adaos de ierburi proaspete.
4. Un mic dejun original din fulgi de ovăz. Rețeta este simplă: 2-3 lingurițe de fulgi de ovăz, 100-150g de iaurt și fructe după gust. Toate se pun într-un blender și se amestecă până se omogenizează, la sfârșit se adaugă 1-2 lingurițe de ulei de in.
5. Salata de fructe. Tăiați în bucăți bananele, portocalele, merele, etc. Asezonați salata cu suc de lămâie și 100g de iaurt.
6. Pâine de cereale. Peste o felie de pâine de cereale puneți o frunză de salată sau o felie de castravete și deasupra o bucată de pui fiert sau o felie de brânză.
7. Este util să serviți brânză la micul dejun. Acesta poate fi amestecată cu fructe uscate sau fructe proaspete, va fi gustos și sănătos.
8. Extrem de util pentru organism este hrișca cu lapte. Corpul tău va primi proteine și fier din belșug.
9. Salata de avocado. Rețetă: se taie 1-2 avocado copt, un ou fiert sau 1-2 linguri de cașcaval ras. La această salată nu se adaugă ulei, deoarece avocado este un fruct destul de gras.
10. Și, în sfârșit, ultima reteță de mic dejun sănătos este făcută din banane, mere și fulgi de ovăz. Se taie felii 1 banană, o jumătate de măr, se adaugă 1 lingură de fulgi de ovăz. Se adaugă chefir după gust.