mamaplus

Studiu: După 11 zile de la infectarea cu COVID-19, pacienții nu mai sunt contagioși

0
//
25.05.2020

Un studiu realizat în Singapore arată că pacienții nu mai transmit noul coronavirus după 11 zile de la data la care au fost infectați, chiar dacă unii dintre ei au rezultate pozitive la teste, informează The Jerusalem Post.

Conform specialiștilor din cadrul Centrului Național de Boli Infecțioase și al Academiei de Medicină din Singapore, un test pozitiv nu înseamnă prezența virusului viu și a posibilității de a-l transmite mai departe. Asta pentru că, după 11 zile de boală, COVID-19 nu a putut fi izolat și cultivat în laborator, pentru studiu.

Studiul specialiștilor din Singapore este bazat pe observațiile strânse de medici pe 73 de pacienți. Datele adunate de infecționiști vor influența modul în care vor fi externați pacienții din spitale. Autoritățile din Singapore spun că ar putea lua în calcul aceste noi informații, atunci când vine vorba despre modul în care se face planul de management clinic al pacientului.

„Vom evalua modul în care putem încorpora ultimele dovezi în planul nostru de management clinic al pacientului”, a anunțat Ministerul Sănătății din Singapore.