Dacă adori băile lungi și fierbinți decât să faci cardio sau o plimbare la pas, atunci ești un norocos. Potrivit People Bodies, o baie caldă te poate ajuta să arzi câteva calorii bune și în același timp să te bucuri de relaxare chiar la tine acasă.

Cercetătorii de la Universitatea Loughborough au vrut să descopere ce se întâmplă dacă temperatura corpului crește cu un grad. Participanții au făcut o baie de o oră în apă la 40 de grade Celsius. De asemenea, au mers cu bicicleta timp de o oră. Bineînțeles, participanții au ars mai multe calorii cu bicicleta, însă cercetătorii au fost surprinși să constate că relaxarea într-o baie fierbinte timp de o oră te poate ajuta să arzi 130 de calorii: echivalentul efectuării unei plimbări de 30 de minute.

Ce beneficii are o baie fierbinte:

  • Ușurează durerea sinusală. Răcelile (și alergiile) sunt cele mai grave! Puteți ușura simptomele de răceală și alergie, cu o baie în apă fierbinte.
  • Îmbunătățește circulația sângelui. Nu numai că este excelentă pentru mușchi, dar poate creste și fluxul de sânge către creier.
  • Ameliorează durerea musculară. Apa calda va ușură mușchii contractați și va crește fluxul de sânge (reducerea acumulării de acid lactic). Potrivit Medical News Today, terapia termică (precum o baie fierbinte) este o opțiune foarte eficientă și pentru pacienții cu dureri articulare cronice.
  • Îmbunătățește respirația. O baie fierbinte nu este bună doar pentru nasul înfundat, ci poate îmbunătăți funcția pulmonară. Apa caldă pune presiune pe piept și poate forța îmbunătățirea aportului de oxigen.