Bolnavii de COVID-19 se confruntă cu un simptom al infecției care apare doar noaptea, astfel că, în felul acesta, vă puteți da seama că ați contractat virusul. Descoperirea este valabilă în cazul celor infectați cu Omicron, au descoperit medicii din Africa de Sud, locul unde ar fi apărut noua variantă a Sars CoV-2.

Astfel, medicii africani au constatat că bolnavii cu Omicron suferă de transpirații nocturne, care se produc atunci când transpiri atât de mult încât pijamalele sau lenjeria de pat sunt efectiv ude, deși temperatura din camera nu este foarte ridicată.

"Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, includ transpirații nocturne. Acele transpirații nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Şi acest lucru este important", a spus medicul britanic dr. Amir Khan.

Medicul britanic a precizat că autoritățile trebuie să fie atente la acest semn, dar şi la alte simptome, precum dureri de gât, dureri musculare, oboseală, tuse seacă.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Omicron a fost detectat deja în 89 de țări de pe glob și va înlocui varianta Delta până la începutul anului viitor. 

Deși nu pare să provoace îmbolnăviri severe, noua tulpină este mai contagioasă, ceea ce înseamnă mai mulți bolnavi într-un timp mai scurt.