mamaplus

Simptomele similare unui guturai pot semnala că te-ai infectat cu varianta Omicron

0
//
10.01.2022

Experții au dezvăluit recent câteva simptome de bază ale variantei Omicron la care trebuie să fiți atenți, deoarece cazurile continuă să crească în toată lumea. Dr. Robert Goldszer, directorul medical al Centrului Medical Mount Sinai din Florida, a declarat că majoritatea spitalelor au tratat pacienți cu COVID-19, dar cei mai mulți pacienți nu au cazuri grave.

“Cel mai important este că variantele anterioare, Alfa și Delta, pe care le-am avut în 2020, iar apoi în decembrie 2021, acestea păreau să atace mai mult plămânii. Oamenii au mai multă febră o zi sau două și, evident, dacă aveți simptome pulmonare semnificative, dacă aveți tuse puternică pentru o perioadă lungă de timp, orice fel de dificultăți de respirație, aceste lucruri sunt neobișnuite în cazul unei simple răceli”, a spus medicul.

Goldszer a spus că există câteva simptome-cheie pentru ca oamenii să fie atenți atunci când își pun întrebări despre varianta Omicron.

“Simpatologia fiind undeva de forme ușoare într-adevăr poate să semene cu un guturai pentru persoanele vaccinate pentru cei care nu au factori de risc, dar, poate să fie o simpatologie care să treacă în câteva zile. Nu am putea să spunem că există niște elemente clare din punct de vedere clinic”, susține medicul Adrian Marinescu.

Potrivit datelor recente, Omicron provoacă boli mai ușoare decât varianta Delta, în special la cei care sunt vaccinați.

Toată lumea ar trebui să fie conștientă de principalele simptome: tuse, pierderea gustului și a mirosului și febră. Cu toate acestea, experții din întreaga lume au identificat acum opt simptome specifice ale variantei Omicron. Acestea sunt dureri în gât, nas care curge, oboseală, strănut, dureri de spate, dureri de cap, transpirații nocturne și dureri musculare.

Aceste simptome pot apărea la două zile după expunerea la varianta Omicron.